الحلقة الثانية من سلسة التاريخ المفصل للأكل في مصر بعد الحلقة الأولى اللي كانت بعنوان علاقة دراسة النباتات الأثرية بتاريخ الأكل في مصر مع دكتورة منة الله الدري عالمة المصريات والباحثة في علوم دراسة النباتات الأثرية (في الحلقة حاولنا بشكل مفصل وتسلسل زمني ذكر أبرز معالم تاريخ الأكل في مصر القديمة بداية من ما قبل التاريخ الى توحيد القطرين وبداية الدول المصرية الثلاث ( القديمة والوسطى والحديثة تغيرات كتيرة حصلت على النظام الغذائي باختلاف الأزمنة في مصر القديمة ودخول لمواد ونباتات وموارد جديدة في كل عصر! هنكمل السلسة بحلقات تانية عن مصر القبطية وأيضا الحقبة الزمنية منذ دخول الفرس والأغريق والرومان مصر الى العصر قبل الاسلامي شكر جزيل لــ د.منة الله الدري وتقدروا تتواصلو وتتابعوا المزيد عنها وعن شغلها من خلال
https://www.instagram.com/eatlikeanegyptian/
اقتباس ( اللي بني الأهرامات كانو ناس شبعانة) هو اقتباس معروف مصدره الأصلي للدكتور كلير ماليسون.
- اخدنا الفول واديناهم العدس والاستاكوزا | أكل الاغريق والرومان في مصر
- ليه ممكن تلف خريطة مصر عشان توثق تراث الأكل المصري؟
- أكل المصريين في مصر القبطية
- التاريخ الحديث للبيرة في مصر – The Modern History of Beer in Egypt
- مصر فين على خريطة سياحة الأطعمة؟
- اللي بنى الأهرامات كانو ناس شبعانة| التاريخ المفصل للأكل في مصر القديمة
- أول كوكتيلز بالعربي! ازاي؟
- علاقة دراسة النباتات الأثرية بتاريخ الأكل في مصر
- ازاي نقضي على الجوع في مصر؟
- هل مصر هي موطن أحسن فلافل في العالم؟