ازاي مصر غنية بتنوع رهيب في الموارد ومنها تنوعات وتباينات في الطعام تاريخيا بين كل الأقاليم المصرية! من الشمال في البحر المتوسط والدلتا على ضفاف النيل والصعيد جنوبا وشرقا في البحر الأحمر مرورا بالواحات المختلفة في مصر
سارة السيد لفت مصر كلها تقريبا تجرب وتوثق ارث الأكل في مصر، واتكلمنا في الحلقة عن قصصها في كل مكان من خلال تجاربها الشخصية اللي شافتها بنفسها مع الناس والأرض
حاولنا بقدر المستطاع نرسم خريطة مصر للأكل
سارة السيد هي محاضر في علوم محاكاة الطبيعة في جامعة آريزونا بأميركا وكمان هي ممثل شمال أفريقيا لمنظمة
المهتمة بإرث الطعام في العالم اجمع، وكمان هي شريك مؤسس لمبادرة نوايا وكمان مبادرة دايما
وشريك مؤسس لشركة
تقدروا كمان تتفرجوا على فيديوهات سارة السيد مع محصول
https://www.youtube.com/watch?v=erBCzkBu6-0
- اخدنا الفول واديناهم العدس والاستاكوزا | أكل الاغريق والرومان في مصر
- أكل المصريين في مصر القبطية
- اللي بنى الأهرامات كانو ناس شبعانة| التاريخ المفصل للأكل في مصر القديمة
- التاريخ الحديث للبيرة في مصر – The Modern History of Beer in Egypt
- مصر فين على خريطة سياحة الأطعمة؟
- ليه ممكن تلف خريطة مصر عشان توثق تراث الأكل المصري؟
- أول كوكتيلز بالعربي! ازاي؟
- علاقة دراسة النباتات الأثرية بتاريخ الأكل في مصر
- ازاي نقضي على الجوع في مصر؟
- هل مصر هي موطن أحسن فلافل في العالم؟