شارك البودكاست

عندنا في أجسامنا هورمون للجوع اسمه جريلين..وهورمون للشبع اسمه ليبتين..

لما معداتنا تفضى ..الجريلين يشتغل..فنحس بالجوع وناكل..

لما معداتنا تتملي..الليبتين يشتغل فنحس بالشبع ونبطل أكل..

.

دكتور بريطاني اسمه كريس فان توليكين عمل تجربة..وخللى ٨٠٪؜ من أكله

Ultraprocessed

أو أكل فائق المعالجة..لمدة شهر..

عملوا له قياسات في أول الشهر وفي آخر الشهر..لقوا ان هورمون الجوع زاد بنسبة ٣٠٪؜…

بقى ياكل أكتر ومايحسش بالشبع.…

.

ليه ؟

بيحطوا لنا ايه بالظبط في الأكل يخلينا نبقى كده ؟

ليه بنعمل ريجيم وبرضه مابنخسش؟

ليه مابنكتفيش بشيكولاتاية واحدة بس؟!!

ليه زادت معدلات مرض السكر في العصر الحالي بشكل غير مسبوق؟

.

تعرفوا ان معظم أكلنا

Ultraprocessed?

——————————-
جربت تاكل كيس فشار؟

.

مش كيس فشار لسه معمول فريش..

.

لا..كيس فشار محفوظ في كيس..

.

أحب أقول لك انك كلت مع الفشار ده

PFC

Per flourinated compounds

.

دي مادة موجودة في طفايات الحريق ، وموجودة كمان في فريون التلاجات ، وفي اسلاك الأجهزة الكهربائية ..

.

بيحطوها ليه في الفشار ؟

علشان تمنع الزيت انه يتسرب للكيس…

.

المادة دي بتتخزن جوه الجسم وتدمر الكبد والغدد والجهاز المناعي ..

…………

طب أكياس العيش والكوكيز والبسكويت والشيبس فيها المادة دي برضه ؟

.

لا..فيها مشكلة مختلفة خااااااالص…
________________
سألت أمي..اسألوا أمهاتكم..

————————————-

الأطفال والشباب في الخمسينات والستينات كانوا بيفطروا ايه ويتعشوا ايه ؟

.

قبل عصر اللانشون والبسطرمة والكورن فليكس والكوكيز ..

قبل عصر البيبسي والكوكاكولا والفاست فود والشيبسي والكانديز والسناكس والسوبرماركت واعلانات التليفزيون..كانوا بيشربوا ايه وياكلوا ايه ؟

.

في البودكاست..بنتحاور مع اتنين من أمهاتنا..

واحدة من شمال مصر (والدتي)..وأم من صعيد مصر..

.

ايه هي المناطق الخمسة في العالم اللي متوسط أعمارهم فوق ال١٠٠ سنة..

بياكلوا ايه؟

.

ايه هي الحلول للنجاة من الطعام فائق المعالجة؟

وازاي ننقي الأكل في السوبرماركت ؟
____________
المراجع والمصادر:
____________
https://www.youtube.com/watch?v=T4PFt4czJw0
https://bmjopen.bmj.com/content/9/10/e027546
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4420570/
https://chemtrust.org/pfcs/
https://www.ift.org/news-and-publications/food-technology-magazine/issues/2002/october/columns/laboratory
https://www.ifst.org/resources/information-statements/acrylamide-foods
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/42563/9241562188.pdf;jsessionid=BBAFDA75F297CBE0241082FA99CD276D?sequence=1
https://www.washingtonpost.com/wellness/2022/09/27/ultraprocessed-foods/
https://www.medicalnewstoday.com/articles/dementia-risk-ultra-processed-foods-may-accelerate-cognitive-decline
https://www.truefood.tech/
https://www.bluezones.com/live-longer-better
https://www.healthline.com/nutrition/blue-zones#TOC_TITLE_HDR_4

Series Navigation<< اشتباكات زوجيةنوستالجيا المصريين – ذكريات 70 سنة (الجزء الأول) >>